Pókembernek öltözött pókorchidea

posted in: Blog | 0

 

Nem szoktam fantázia agyagvirágot készíteni, pedig amikor elkezdtem ezt a technikát gyakorolni, többen javasolták ezt az utat. Én azonban úgy éreztem, hogy a fantáziám ehhez nem elég szárnyaló, viszont a megfigyelőképességem ennél sokkal jobb. Nem kell nekem semmit kitalálni, csak jól megfigyelni, és a lehető legaprólékosabb módon lemásolni, amit a természet már megalkotott. Pont ezt szeretem az agyagvirág készítésben.

Tanfolyamaimon igyekszem minél többet átadni a felhalmozott tudásomból és gyakorlatomból. Szeretem, ha a tanulók is élethűre készítik el az agyagvirágaikat. Annál is inkább, mert ezzel készülök, mintadarabot készítek a tanulóknak, hogy legyen mihez igazodni. Nagyobb létszám esetén nehéz egyedi igényeket teljesíteni, hogy más-más színvariációkkal alkossanak a tanulók. Nem is volt extrém kérés eddig.

Most viszont egy fiatalember előállt azzal a kéréssel, hogy a pókorchideát ő kék és piros színekkel akarja elkészíteni.

Először igen meglepett a kérés, azért is, mert a többiek is egyedi színvariációkat igényeltek. Végül is nem lehetetlen, csak bonyolította a munkát kicsit a színek kitalálása, a festékek összeválogatása, az agyag színének előkészítése, mivel  nem erre készültem.

A Brassia-pókorchidea enélkül is a leghosszabb készítési időt igényli. Egy-két fej virággal nem lenne látványos a kompozíció, ezért 7 virágfejet és 3 bimbót készítünk a tanfolyamon. Csak néhány levél fér még bele az időbe, de így is estig eltartott a készítése.

De azt gondolom, megérte az egy napos munka mindenkinek, aki a CsodavirágMűhelyben Brassiát-pókorchideát készített.

A kék és piros színekkel készített virág pedig igen impozáns lett, sokkal jobb, mint amire számítottam. Indulhat a pókorchideák idei farsangjára a pókember jelmezében.

Nézd meg a képeken a készítését. Ugye, milyen jó lett a végeredmény? Még egy kis kukac is megszületett rá.

Pókorchidea kékben
Pókorchidea kékben

A tanfolyamokról további fotókat nézhetsz a Pinteresten és a Facebookon is.

 

 

 

Leave a Reply