A Csodavirág olyan különleges, élethű virág, amely soha nem hervad el!
Kézzel készített agyagvirág, amely az élő virághoz a megtévesztésig hasonlít.

 

 

Az agyagvirágok alapanyaga képlékeny, rugalmas modellező agyag, ami levegővel érintkezve száradásnak indul. Ez egy szintetikusan előállított vizes bázisú gyurmaféle anyag. Könnyen megmunkálható, és aprólékos, részletgazdag kidolgozásra alkalmas kézzel, illetve különféle szobrászati eszközök, szerszámok segítségével.

Minden virágot drótvázra építek és minden apró alkotóelemét külön alakítom ki. A szirmokat, leveleket egyenként kivágom a vékonyra nyújtott agyagból, kialakítom a formáját és száradásra félreteszem. Színezem, mintázom, majd félig száraz állapotban vizes bázisú ragasztó segítségével illesztem össze az egyes részeket. Bimbókat, bibéket, légzőgyökereket, tüskéket, egyéb tartozékokat is kézzel formázok a virágokhoz.

A kaspóba, cserépbe hungarocellt ragasztok, ebbe állítom a virágot a drótváz segítségével, majd elfedem mohával, apró kaviccsal, egyéb anyaggal ezt a felületet.

Az agyagvirág alapanyaga a készítés során egyre keményebbre szárad, ám picit rugalmas marad. Nem lesz rideg törékeny. Ha dekorációként és nem használati tárgyként bánunk vele, nem következik be sérülés.

Tisztításához puha ecsetet használjunk, ezzel könnyen portalanítható.

A rácseppenő víz nyomtalanul szárad, de nagyobb vízmenyiség felpuhítja az alapanyagot, aminek a következtében deformálódhat a kész forma, tehát vízzel nem mosható, nem vízálló. Szabadba semmiképp nem való az agyagvirág. Nagyon párás helyen, némely fürdőszobában sem praktikus.

Soha nem hervad el, örökké tart az agyagvirág, ezért Távol-Keleten a szerelem virágának is nevezik, és a soha el nem múló barátság, szeretet jelképeként ajándékozzák egymásnak 🙂

 

 

csodaviragok

 

A Csodavirág nem igényel napfényt!
A Csodavirág nem igényel gondoskodást!
A Csodavirág nem igényel párásítást!
A Csodavirág nem okoz allergiát!
A Csodavirág bírja a légkondit!

 

 

Mit szólsz pl a sárga színhez?

sargaviragok

Egy-egy virágcsoda olyan egyedi, örök ajándék lehet szeretteid számára, amelyet nézve szeretted mindig rád gondolhat! 🙂

A csodavirág akár saját otthonod vagy irodád dísze is lehet.

 

 

Ha Téged is érdekel,

  • hogyan tehetsz szert ilyen különleges virágra,
  • melyek a legfrissebb alkotásaim,
  • ha szívesen megtanulnád az agyagvirág-készítést

iratkozz fel hírlevelemre.

Ha kérdésed van, akkor hívd az alábbi telefonszámot munkaidőben!

Buday Csilla +36 30 49 11 558