Lewisia

posted in: Blog, Fázisképek | 0

 

A változékony dohánygyökér (Lewisia cotyledon) nevű virággal először a neten nézelődve találkoztam. Már akkor megtetszett, izgatott a lemásolás gondolata, de a méreteket, méretarányokat nem tudtam pontosan felmérni a fotókról. Sejtéseim voltak csak, de ezzel még nem álltam neki a megalkotásnak, bár már volt úgy, hogy csak fotó alapján készítettem agyagvirágot.

A második találkozásom egy piacon történt. Megláttam néhány csodás kis virágot egy árusnál, és először a látvány ejtett rabul, majd a címkére írt név is örömmel töltött el. Hiszen ez az, amit már fényképről megszerettem! Nosza, jól megfigyeltem rajta fontos részleteket, megjegyeztem hasznos támpontokat a méretekre, méretarányokra vonatkozóan.

Hazaérve rögtön nekiálltam, és így már el tudtam készíteni a neten talált fotók segítségével a szintetikus agyagomból. El is kelt hamar.

 

Lewisia

Nem sikerülhetett rosszul, ha az erről készült fotó alapján rendeltek egy másikat is. Így biztos vagyok benne, hogy legalább hármunknak már tetszik. A fázisképeket a második készítésekor lőttem.

 

Változékony dohánygyökér - Lewisia cotyledon
Változékony dohánygyökér – Lewisia cotyledon

 

Mentés

Mentés

Mentés

Leave a Reply