Téli jázmin

posted in: Blog, Fázisképek | 0

 

A téli jázmin is olyan virág, amit már pár éve egyszer megalkottam. Azóta sokat gyakoroltam, több, mint 200 féle virágot készítettem el legalább egyszer. Több virágot szeretnék újból megcsinálni a mai tudásommal, amit régen csak egy próba erejéig készítettem, de rutint nem szereztem a megformázásában.

Egyébként is most nyílik a téli jázmin, itt a CsodavirágMűhely közelében van egy bokor az utcán. Azért ez nagy segítség, ha élővirágot tudok mintának szerezni, és nem fényképek alapján kell kitalálni a méreteket, arányokat.

Dúsabbnak terveztem mint a régit, ezért jóval több virágfejjel kezdtem, mint amennyi az elsőn volt a fényképek alapján. Próbáltam felidézni, hogyan készítettem éppen 4 éve, de többet segített az élő minta, inkább azt modelleztem.

Elképzeltem bonsainak, meg is csináltam, és eszerint kerestem hozzá edényt. Így esett a választásom először egy, talán homokszínűnek mondható bonsai tálra. Az alakulóban lévő virághoz szoktam méretben, színben passzoló kaspót keresni a CsodavirágMűhelyben tárolt tartalék edényekből. A virág végső méretét ilyenkor igazítom a kaspóhoz. Beültettem ebbe az edénybe, aztán fotózgattam is a kész virágot.

 

Téli jázmin
Téli jázmin

Aztán valami nem tetszett. Nem tudtam megfogalmazni, hogy mi, de egyre erősebben elégedetlen voltam a munkámmal. Elkezdtem másik edényt keresni. Végig túrtam az évek alatt felhalmozott készletet. Találtam több majdnem esélyes példányt, de csak egy volt, ami valóban megfelelt.

Rögtön átültettem az agyagvirágomat, és mindjárt elégedettebb lettem. Neked melyik változat tetszik jobban?

Egy videot is készítettem, csak 15 mp, nézd meg itt

Téli jázmin - Jasminum nudiflorum
Téli jázmin – Jasminum nudiflorum

Leave a Reply