Tavaszi újdonságaim

posted in: Blog, Friss infók | 0

 

Egyre bátrabban állok neki teljesen új virágok lemásolásának. Hogy mikor melyik kerül sorra, az vagy teljesen spontán, hirtelen jött ötlettől indul, vagy a régóta tervezgetett gondolat egyszer csak beérik. Sok tervem érlelődik sokáig, aztán van olyan virág, amit meglátok és rögtön beugrik a megoldás, amit nyomban ki is kell próbálnom. Néha elég egy fotó, hogy beindítsa a fantáziámat.A szamócát és a gerberát már elég régóta terveztem, valahogy nem mertem nekiállni, aztán egyszer csak nekiestem.

szamóca
Szamóca
Gerbera
Gerbera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kaktusz hirtelen ötlet volt. Az ugrott be, hogy a tüskéket hogyan lehetne megcsinálni. Ha jól emlékszem, egy fotó indította el a gondolatot. A tüskekészítés technikáját elég gyorsan kidolgoztam, de a megfelelő menyiséget elég hosszú idő alatt készítettem el.

kaktusz
Kaktusz

A téli jázmint az utcán találtam. Először aranyesőnek gondoltam, meg is lepődtem januárban, de végül mindegy, minek nevezem, ha kedvet kapok a lemásolására. Behoztam egy ágat, és nekiláttam. Aztán kiderült, hogy téli jázmin. Csak a rend kedvéért. Azóta  az aranyeső is kinyílt, napok óta halogatom más munkák miatt. Csak nehogy elvirágozzon ez is, mint olyan sok más virág. Sajnos sokszor épp arra nincs időm a virágzás idején, amit régóta szeretnék megformázni.

Téli jázmin
Téli jázmin

Szeretem a csipkebogyó teát. Nemrég kaptam egy jó adag friss bogyót. Terveztem, hogy megszárítom, de persze előbb modellt ültek a szemek.

Csipkebogyó
Csipkebogyó

A dobverővirágot fotón láttam meg, és az egyik legkönnyebben elkészíthető virágnak találom. Csak időigényes, és persze ezt sem lehet első nap befejezni. Hosszadalmas előkészítés és egy nap száradás kell az apró részeknek, hogy össze tudjam állítani. De tényleg nagyon könnyű és látványos.

Dobverővirág
Dobverővirág – Craspedia

Az akác és a japánbirs másolatokat bonsai formában készítettem. Ezek az első ilyen próbálkozásaim. A fatörzs készítésem az akáccal indult. Ezek is nagyon aprólékos és időigényes munkák. Egyelőre nem veszem be a repertoárba, nem készítem sorozatban.

Akác
Akác
Japánbirs
Japánbirs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Régóta terveztem a klíviát, most eljött az ideje, hogy megvalósítsam. Sok időt igényelt, hogy megfelelően formára igazítva szárítsam, a végeredményen persze nem látszik sosem, hogy mennyi munka van vele.

Klívia
Klívia

Végül megmutatom a cikláment, amit rövidesen hasonlók követnek. Nem is értem, miért tartottam tőle eddig. A megfelelő száradási idők betartásával egész jól készíthető, látványos kis csokrot lehet alkotni.

Ciklámen
Ciklámen

 

Leave a Reply