Alapanyag

posted in: Blog | 5

Az agyagvirágok alapanyaga könnyen kezelhető, rugalmas gyurma, mely különleges, aprólékos kidolgozásra ad lehetőséget. Fehér színű, amit olajfestékkel lehet színezni. Szinezetten is lehet vásárolni, ami segítheti, gyorsíthatja a munkának ezt a részét, de én csak fehéret veszek, és minden színt ebből keverek ki különféle színű olajfestékek segítségével. Légmentesen becsomagolva sokáig friss marad.

Az alapanyag távol-Keletről származik. Különböző iskolák különféle nevekkel illetik, de a lényeg, hogy levegőn szárad, nem kell kiégetni. A végeredmény száradás után egy enyhén rugalmas, nem ridegen törékeny tartós alkotás.

 

5 Responses

  1. Szia!

    Mennyibe kerül egy csomag agyag?

  2. Üdv! megszeretném kérdezni ez az agyag a La Doll agyaghoz hasonló?

    • Üdv Eszter!
      Ezt az agyagot nem ismerem, nem tudom összehasonlítani.

      • Üdv Csilla ! a la doll egy levegőn száradó agyag és inkább baba figurák készítéséhez szokták használni.Azért kérdeztem hátha találkozott már ezzel az agyaggal mert itthon ilyen agyagot nem lehet vásárolni ,és én is szoktam baba figurákat készíteni hobbi szinten:)a la dollról a legjobbakat olvasom,hogy mennyire jó kis agyag,és ez is a távol keletről származik,akkor lehet hogy egy és ugyan az csak nem a la doll néven 🙂 meg szeretném kérdezni hogy hol tudja be szerezni,mert szívesen ki próbálnám.Előre is köszönöm válaszát Eszter.

Leave a Reply